“Не для одного окупанта зустріч з ним була останньою”. Як ветеран АТО на псевдо Рембо з Прикарпаття вдруге пішов воювати

Війна, Новини, Політика, Суспільство

Військовослужбовець Олег Дюг на позивний Рембо до 2015 року воював у 95 окремій десантно-штурмовій бригаді. Після третьої контузії чоловік повернувся додому.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Згодом виїхав за кордон на роботу. 24 лютого 2022 змінило життя Олега — він повернувся на фронт у складі 102 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ Івано-Франківщини.

Історію бійця на Facebook-сторінці оприлюднив міський голова Калуської громади Андрій Найда. Автором допису про українського Рембо є його побратим Роман Михайлюк.

Олег Дюг — 30-річний боєць Збройних сил України родом із села Пійло Калуського району. У 2011 році пішов на строкову службу і потрапив у 95 окрему десантно-штурмову бригаду.

"Не для одного окупанта зустріч з ним була останньою". Як ветеран АТО на псевдо Рембо з Прикарпаття вдруге пішов воювати
Боєць Олег Дюг на позивний Рембо. Фото: Facebook/Андрій Найда

“Після армії Олег повернувся додому, допоки влітку 2014 року не дізнався про смерть від рук росіян свого кращого армійського товариша під Слов’янськом. З того часу його єдиним бажанням було помститися і знищити якнайбільше окупантів”, — пише Роман Михайлюк.

Далі — бої в Костянтинівці, Пісках, Водяному, Донецькому аеропорту та Авдіївці. У 2015 році Рембо отримав третю контузію. З такими бойовими травмами боєць не зміг воювати.

“Не знайшовши себе у мирній Україні, Олег Дюг поїхав працювати за кордон. На чужині він познайомився з дівчиною Яною, яка, як згодом з’ясувалося, також родом із Калущини. Історія кохання щасливо закінчилася поверненням додому і гучним весіллям”, — йдеться у дописі.

"Не для одного окупанта зустріч з ним була останньою". Як ветеран АТО на псевдо Рембо з Прикарпаття вдруге пішов воювати
Олег Дюг та його дружина Яна. Фото: Instagram/Яна Дюг

Однак вже наступного дня після повномасштабного вторгнення РФ в Україну Рембо із залишками амуніції часів АТО/ООС оббиває пороги Калуського військкомату і проситься у 95 окрему десантно-штурмову бригаду. На той час його дружина була вагітною.

“Лікарі унеможливили його шлях до армійських підрозділів. Тоді Олег Дюг вступає у місцеву тероборону й одним із перших записується у створену на базі 102 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ зведену роту добровольців”, — пише побратим бійця Роман Михайлюк.

З цією ротою прикарпатський Рембо кілька місяців відвоював на Харківському та Сумському напрямках, де й дізнався про народження сина Лук’яна.

"Не для одного окупанта зустріч з ним була останньою". Як ветеран АТО на псевдо Рембо з Прикарпаття вдруге пішов воювати
Військовослужбовець Олег Дюг на псевдо Рембо та його син Лук’ян. Фото: Instagram/Яна Дюг

“На відміну від більшості добровольців бригади, Олег Дюг був досвідченим воїном. Його повернення тільки додало бойового духу та запалу героїчній другій роті 79 батальйону 102 бригади тероборони”, — йдеться у дописі.

За словами побратима, Рембо чотири місяці без ротацій та з обмеженою кількістю легкого стрілецького озброєння стримував сили професійного військового формування РФ в селі Червоне Запорізької області.

“Не для одного російського окупанта зустріч з Олегом Дюгом була останньою”, — пише Михайлюк.

За вилазки у тил ворога та бойові заслуги командування назначило бійця на посаду головного сержанта 79 батальйону.

"Не для одного окупанта зустріч з ним була останньою". Як ветеран АТО на псевдо Рембо з Прикарпаття вдруге пішов воювати
Військовослужбовець Олег Дюг на псевдо Рембо разом із дружиною Яною та сином Лук’яном. Фото: Facebook/Yana Diuh

“Через скромність Рембо не вважає, що робив в житті щось героїчне. Але українці повинні знати героїв, яким завдячують своїм існуванням. Ми повинні подбати, щоб такі патріоти більше не шукали щастя на чужині”, — йдеться у дописі.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.