Франківці встановлюють екстрені коробки в ліфті (фото)

Війна, Новини, Суспільство

Екстрена коробка SOS для тих, хто застряг у ліфті.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

Десятки жителів Івано-Франківська щодня застрягають в ліфтах через несподівані вимкнення електроенергії внаслідок віялових чи аварійних відключень або ж масованих повітряних атак ворога по енергооб’єктах. Якщо пощастить – можна вибратись з ліфта за годину, якщо ж вимкнення надовго, то можна провести в замкненому просторі по декілька годин.

Свідомі франківці почали встановлювати в ліфтах своїх будинків екстрені коробки з питною водою, їжею та медикаментами. Зокрема така коробка є в ліфті одного з корпусів в житловому комплексі “Паркова алея”.

“Екстрена коробка SOS для тих, хто застряг у ліфті. Зберігайте спокій. Кисень є. Якщо немає мобільного зв’язку, спробуйте кликати на допомогу сусідів за допомогою можливих записів привернення уваги та виклику аварійної ліфтової служби”, – йдеться в написі на коробці.

Немає опису.

Немає опису.

Вміст коробки: вода, печиво, цукерка та шоколадний батончик для дитини, таблетки валеріани (заспокійливе), пакети для сміття (якщо покласти один в один – не мають пропускати рідину), вологі серветки, літрова банка та ліхтарики.

Немає опису.

Екстрену коробку просять відкривати тільки в надзвичайній ситуації.

“Після використання коробку поповнити використаним”, – закликають мешканців “Паркової алеї”.

Немає опису.

Нагадаємо, ще наприкінці жовтня, коли почались перші віялові та аварійні відключення електроенергії, влада Івано-Франківська закликала під час повітряної тривоги не користуватися ліфтами. Адже у разі аварійного відключення – у ньому можна провести кілька годин.

“Зараз почалися планові та позапланові відключення від електроенергії електричних підстанцій, в тому числі й у місті Івано-Франківську. Ми уже це відчули. Це також небезпека застрягнути у ліфті. Тому також просимо стежити за повідомленнями Прикарпаттяобленерго про графіки планових відключень по районах та у ці години точно не користуватись ліфтами. Звісно, можуть бути і позапланові відключення. Тому, за можливості, просимо загалом обмежити користування ліфтами”, – закликав заступник мера, директор департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Франківська Михайло Смушак.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.