“Зерновий коридор” продовжили на чотири місяці

Економіка, Новини, Політика

У Стамбулі домовилися про продовження роботи “зернового коридору” для експорту продовольства з трьох українських морських портів ще на 120 днів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

Він додав, що гарантами виконання Ініціативи залишилися Організація Об‘єднаних Націй та Туреччина.

Крім того, повідомив Кубраков, Україна офіційно звернулася до партнерів в рамках ініціативи з пропозицією продовжити її щонайменше на рік та долучити до неї порт Миколаїв. “Очікуємо на їх відповідь”, – додав міністр.

Кубраков наголосив на важливості забезпечення ефективної роботи Спільного Координаційного Центру, тож українська сторона внесла свої пропозиції щодо вирішення наявних проблем.

“Ми маємо використовувати весь наявний експортний потенціал наших портів щоб світ швидко отримував необхідні обсяги продовольства”, – резюмує міністр.

Інших деталей щодо умов продовження роботи ініціативи наразі не повідомляється.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.