Польща та Україна розпочали перемовини про спільний контроль на кордоні

Війна, Новини, Політика, Суспільство

Делегації України та Польщі розпочали у Варшаві перший раунд перемовин щодо впровадження спільного митного та прикордонного контролю. Про це повідомила пресслужба Міністерства.

Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Попередньо така угода має визначити правила роботи спільних пунктів пропуску, обміну інформацією між контролюючими службами, принципи протидії нелегальній міграції, проведення спільних патрулів. Також проєкт передбачає можливість контрольними службами двох країн делегувати одна одній виконання своїх службових повноважень та функцій.

Спільний контроль на кордоні повинен спростити та пришвидшити його перетин для міжнародних перевізників і приватних осіб. Після підписання угоди Україна стане країною, яка не входить до складу Євросоюзу, але має подібні пункти пропуску з країною-членом ЄС.

Розпочатий у середу перший раунд перемовин триватиме два дні і має завершиться напрацюванням базової редакції документу.

У Міністерстві інфраструктури нагадали, що загальний товарообіг між Україною і Польщею за 10 місяців 2022 року.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.