Україна отримає комплекс Hawk: як він підсилить ППО

Війна, Новини, Політика

Україна сподівається отримати модернізований комплекс протиповітряної оборони Hawk і ракети до нього.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телеканалу 24.

Hawk – це комплекс, який начебто виглядає дивакувато, ще з минулого: три ракети на колесах, зараз інші технології існують: ракети вже в контейнерах.

ППО Hawk застарілий комплекс, який вже дуже давно знятий з озброєння, але є на зберіганні в Америці та інших країнах.

Але цей комплекс пройшов декілька етапів модернізації і може застосовуватись по різних типах повітряних цілей” – сказав Юрій Ігнат.

За словами Ігната, звісно, Україні бажано отримати ці системи із останньою модернізацією, щоб наша ППО могла протидіяти не лише безпілотникам, а й крилатим ракетам, якими противник серйозно погрожує критичній інфраструктурі України.

Будь-яке озброєння, яке підсилить нашу систему ППО, є корисним, наголошує речник Повітряних сил.

За словами Ігната, також хтось може закидати, що Іспанія передала Україні застарілі системи Aspide, водночас ці ЗРК є ефективними для протиповітряної оборони Сухопутних військ.

Ігнат вкотре нагадав, що територія України є дуже великою, і ефективно покрити всю її засобами ППО неможливо.

Засоби ППО найбільшою дальністю у нас – БукМ1, С-300, – теж застарілі – 70-80 років випуску, але українські зенітники і з ними творять дива, тому, за словами Ігната, дальності ППО Hawk буде достатньо, аби перекрити певні ділянки.

Поряд з цими комплексами Україна вже має систему IrisT та NASAMS, які вже стоять на бойовому чергуванні.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.