Байден: не буде переговорів про мир без участі України

Війна, Новини, Політика

Президент США Джо Байден вважає звільнення Херсону суттєвою перемогою України та заявляє, що Сполучені Штати не вестимуть переговори з РФ без участі України.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на слова Байдена під час пресконференції на Балі у понеділок.

Байден відповідав на запитання, чи вважає він відступ РФ з Херсона переломним моментом у війні та чи готові США підтримувати Україну для реалізації заявленої Києвом мети – звільнення всієї території, включно з Кримом.

“Це суттєва, суттєва перемога для України. Я не можу зробити нічого іншого, окрім як аплодувати мужності, рішучості та здібностям українського народу та українських військових. Вони були справді надзвичайні”, – прокоментував Байден витіснення російських військ з правобережної Херсонщини.

Він зазначив, що США “продовжать надавати можливості українському народу для своєї оборони”.

“І ми не збираємось брати участь у жодних переговорах. Нічого про Україну без України. Це рішення, яке мають ухвалити українці”, – прокоментував Байден можливість потенційних переговорів з РФ.

Байден також очікує, що у зимові місяці буде помітне “деяке сповільнення” на полі бою, зокрема, через “неможливість так само легко пересуватися по країні”. Але РФ не зможе досягти своєї початкової мети.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.