Сотенному УПА Мирославу Симчичу вручили “Золоту Зірку” Героя України (фото)

Новини, Політика, Суспільство

10 листопада сотенному УПА з Івано-Франківщини Мирославу Симчичу на псевдо Кривоніс вручили посвідчення Героя України та орден “Золота Зірка”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на голову Коломийської громади Богдана Станіславського.

Нагороду, яку президент Зеленський присвоїв повстанцеві 14 жовтня 2022 року, Мирославу Симчичу вручила голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

Сотенному УПА Мирославу Симчичу вручили "Золоту Зірку" Героя України
Фото: Facebook/Богдан Станіславський

“Сила, патріотизм, відданість, боротьба, незламність — це все про Мирослава Симчича. Він — жива легенда, яка зараз надихає воїнів на боротьбу. Кривоніс вартий найбільшої шани та поваги. Для нас від вже давно був героєм. Тепер це звання — офіційне”, — написав Станіславський.

Що відомо

Мирослав Симчич на псевдо Кривоніс — український військовий та громадський діяч, сотенний УПА, політв’язень. Кавалер орденів “Свободи” та “За заслуги”, почесний громадянин Коломиї та Львова.

У серпні 2020 року сотенний УПА мав здійснити політ над Карпатами. Зокрема, пролетіти над місцями героїчного бою сотні УПА з енкаведистами, який відбувся під його командуванням у 1945 році. Але через стан здоров’я медики не дозволили йому зробити це.

У 2022 році з нагоди 80-ліття створення УПА сотенного Карпатського краю Мирослава Симчича нагородили медаллю “80 років УПА”. Цьогоріч повстанцю виповнилося 99 років.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.