Франківець працював на російські спецслужби. Тепер його судитимуть за держзраду (фото)

Кримінал, Новини, Політика

В Івано-Франківську судитимуть 33-річного мешканця обласного центру, який працював на російські спецслужби.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на обласну прокуратуру.

До суду скерували обвинувальний акт стосовно 33-річного чоловіка за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудове розслідування встановило, що мешканець Івано-Франківська у липні 2022 надавав росії та її представникам допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Завербований прикарпатець збирав дані щодо місць розташування центрів прийняття рішень, стратегічних військових об’єктів, блокпостів, підрозділів правоохоронних органів, військових частин, а також щодо переміщення та скупчення військової техніки.

Завдання щодо збору інформації він отримував від представників фсб рф за допомогою одного з месенджерів. Під час обшуку у нього вилучили мобільний телефон, який використовувався в протиправній діяльності. Обвинувачений перебуває під вартою. Розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.