До штатного проходження опалювального сезону Прикарпаття готове на 100%

Новини, Суспільство

Станом на 6 листопада опалювальний сезон вже розпочався в гірських і передгірських громадах.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі повідомила голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації – начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Вікна.

За її словами, підготовка до опалювального сезону триває. Зокрема найбільший акцент роблять на підготовці до можливих надзвичайних ситуацій.

«Активно працюємо з міжнародними партнерами. Днями ми отримали 11 генераторів різної потужності від Союзу українців в Румунії. Напрацьовуємо резерви, щоб бути максимально готовими»,  – написала вона.

За словами голови ОДА, до планового проходження опалювального сезону область готова на 100% – там де це було потрібно замінили мережі і труби, підготували запас паливно-мастильних матеріалів тощо.

Зараз зусилля спрямовані на забезпечення електрогенераторами на випадок надзвичайної ситуації. Зокрема ними першочергово мають бути забезпечені заклади соціальної сфери, зокрема дитячі будинки, геріатричні пансіонати тощо. «Впродовж літа могли передавати електрогенератори в такі  заклали, але потреба в соціальній сфері є і робота триває», – повідомила Світлана Онищук. Окрім того щодо багатьох соціальних закладів рішення про забезпечення електрогенераторами приймають органи місцевого самоврядування.

Станом на 6 листопада опалювальний сезон вже розпочався в гірських і передгірських громадах.

На випадок надзвичайних ситуацій на Прикарпатті створили 382 стаціонарні  пункти обігріву, також Державна служба з надзвичайних ситуацій підготувала  16 мобільних пунктів обігріву. Усі вони укомплектовані  обладнанням  та запасами. ДСНС тримала дві силові електростанції  потужністю понад 100 кВт. Наразі ведеться  робота з органами місцевого самоврядування  щоб вони також були забезпечені  такими електростанціями.  За словами Світлани Онищук, зараз є перевиконання бюджеті громад і вони мають можливість купувати електростанції.

Продовжують допомагати і міжнародні партнери. Зокрема мобільні електростанції вже прибули у нашу державу, але їх у першу чергу постачають у прифронтові регіони. Прикарпаття очікує на поставку двох таких станцій.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.