Розмальовує гільзи, щоб продати на аукціоні. Дочка бійця з Прикарпаття збирає гроші на авто для 102 бригади (відео+фото)

Відео-новини, Війна, Новини, Суспільство

У Франківську студентка Університету Короля Данила Вікторія Матвієнків разом з одногрупницями розмальовує стріляні гільзи.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Їх дівчата вирішили продати на онлайн-аукціоні. Його організував виш, щоб допомогти 102 окремій бригаді сил територіальної оборони ЗСУ купити авто. У цьому підрозділі воює батько Вікторії, розповідає дівчина кореспондентці Суспільного.

Стріляні гільзи доньці привіз тато з передової на Запорізькому напрямку, коли приїхав у першу відпустку.

Розмальовує гільзи, щоб продати на аукціоні. Дочка бійця з Прикарпаття збирає гроші на авто для 102 бригади
Донька бійця 102 окремої бригади сил територіальної оборони ЗСУ Вікторія Матвієнків. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

“Ми з ним не бачилися більше, ніж пів року, і гільзи я теж вперше бачила за життя. Я мала уявлення, що це — як дволітрова пляшка. Тато привіз їх нам. І я поділилася з одногрупницями — сказала про цей проєкт допомоги ЗСУ. Ми вирішили їх розмалювати, втілити наші ідеї й заробити гроші на підтримку наших прикарпатців, наших воїнів”, — розповідає Вікторія Матвієнків.

Розмальовує гільзи, щоб продати на аукціоні. Дочка бійця з Прикарпаття збирає гроші на авто для 102 бригади
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Грішми, які вторгують, Вікторія хоче допомогти придбати автомобіль бригаді, у якій воює її батько.

“Ти усвідомлюєш, що вони привезені звідти — із зони бойових дій, де максимально страшна картина відбувається. Мені було приємно побачити запал в очах батька, коли він приїхав. Коли я розмалювала, ці гільзи трохи стали частинкою позитиву. Бо війна має дуже страшний вигляд, а ми хочемо показати, що це — наша історія, про яку ми не повинні забувати. І сподіваємося, що ці гільзи через 100 років хтось побачить і вони нагадуватимуть про важкі часи”, — ділиться донька військовослужбовця 102 окремої бригади сил територіальної оборони ЗСУ.

На гільзі Вікторія зобразила Кремль у вогні. Дівчина каже, що “втілила більшість мрій українців”.

Розмальовує гільзи, щоб продати на аукціоні. Дочка бійця з Прикарпаття збирає гроші на авто для 102 бригади
На гільзі Вікторія зобразила Кремль у вогні. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

“Мій батько показував наші роботи своїм побратимам. Вони оцінили. Тепер теж хочуть такі гільзи собі на пам’ять”, — каже Вікторія.

Студентки — майбутні дизайнерки. Дівчата розфарбували гільзи за день. Маркером нанесли ескіз та покрили його акриловими фарбами. На гільзах зобразили квіти, українські орнаменти, українок, Тараса Шевченка та уривок його поезії.

Розмальовує гільзи, щоб продати на аукціоні. Дочка бійця з Прикарпаття збирає гроші на авто для 102 бригади
Вікторія Матвієнків разом з одногрупницями розмальовує стріляні гільзи. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

“Я намалювала такого Шевченка-супермена, якого знає весь світ, і дуже красиві слова: “І на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син і буде мати, і будуть люди на землі”, — розповідає студентка Софія Рибчинська.

Онлайн-аукціон на Facebook-сторінці університету уже розпочали. Стартували з ціни — 300 грн за гільзу. 3 листопада станом на 16:00 найвища ставка, яку запропонували за лот, — 5 тис. грн. Переможців визначать 11 листопада опівдні, каже Вікторія Матвієнків.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.