Цьогоріч сотню прикарпатців оштрафували за непомітність у темноті

ДІТИ, Кримінал, Новини, Суспільство

Патрульна поліція закликає прикарпатців носити на одязі світловідбиваючі елементи, аби уникнути аварій за участі пішоходів, чи велосипедистів.

Адже через економію електрики вулиці освітлюються набагато менше, або й взагалі не освітлюється. Відтак, пішохода, чи велосипедиста у темному одязі водій може помітити лише коли стає занадто пізно. На цьому під час оперативної наради у міського голови наголосив заступник начальника управління патрульної поліції в Івано-Франківській області Андрій Киричук, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  “Бліц-Інфо”.

“Це реально може зберегти життя людини. Ми на цьому постійно наголошуємо, також складаємо адмінматеріали. Зокрема, цього року склали близько 300 адмінматеріалів на пішоходів, близько сотні з них – саме через відсутність світловідбиваючих елементів. Бо це саме обов’язок пішохода – бути помітним на дорозі. Також в разі відсутності флікерів у темну пору доби передбачений штраф у розмірі 255 гривень”, – відзначив поліцейський.

Як переконані у патрульній поліції, кількість ДТП можна було б суттєво зменшити, якби кожен пішохід та велосипедист подбав про те, аби бути на дорозі помітним. І найлегше це зробити за допомогою світловідбивачів (флікерів)

Ось три причини, чому варто ними користуватися:

Світловідбивач зробить вас помітним у темну пору доби. Таким чином, додаючи світловідбивальні елементи на одяг, ми знижуємо шанс потрапити в аварію.

Безпека велосипедистів. Велосипедисти, які теж є учасниками дорожнього руху, особливо потребують бути помітними. Для цього варто використовувати не лише ліхтарики, а й світловідбивачі

Оригінальна прикраса для одягу. Заохотити дітей одягати флікери можна завдяки їх дизайну. Це може бути браслет чи наліпка на рюкзак

Щоб запобігти ДТП, купити світловідбивальні елементи потрібно не лише для людини, але й для домашніх тварин. Закріпити елементи можливо на накидку, комбінезон, ошийник. Особливо це стосується собак та кішок, які активно рухаються і можуть створити перешкоду.

Користуйтеся світловідбивачами та бережіть своє життя.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.