Переселенки з Луганщини відкрили салон краси у Франківську (відео+фото)

Новини, Суспільство

Переселенки з Луганщини Оксана Домну та Ольга Хома відкрили салон краси в Івано-Франківську.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

У Сєвєродонецьку вони мали майстерню перевтілення “Муза”. Минулого тижня жінки орендували приміщення, в якому планують створити такий самий простір, розповіли майстрині Суспільному.

Перукарка Оксана Домну — двічі переселенка. У 2014 році жінка виїхала з Луганська, а 24 лютого — із Сєвєродонецька.

“З досвіду 2014 року я одразу зрозуміла, що треба виїжджати дуже-дуже швидко”, — каже Оксана Домну.

Переселенки з Луганщини відкрили салон краси у Франківську
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

До липня жінка жила на Закарпатті, потім переїхала до Франківська. Спочатку орендувала місце в салоні, а після приїзду Ольги вирішили відновити роботу своєї студії краси.

Оксана розповідає, що в Сєвєродонецьку, окрім стандартних процедур, в салоні часто проводили майстер-класи, тематичні вечори та різноманітні курси.

Людям дуже подобалося. Перукар проводив свій майстер-клас, візажист — свій. Стиліст давав рекомендації. Також в нас був масажист, який розповідав про швидке оздоровлення, так би мовити”, — розповідає Оксана Домну.

Переселенки з Луганщини відкрили салон краси у Франківську
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

У березні в їхньому салоні вибило вікна. Зараз про долю приміщення нічого невідомо, каже Ольга Хома. Жінка виїжджала з міста в березні вже під обстрілами. Кілька місяців перебувала у Греції, де живе її сестра.

“Коли я там почала працювати, зрозуміла, що поступово “входжу” в те життя. Але мені воно не подобається. І я, як 15 років тому, стала перед вибором: хочу або не хочу. Я не хочу. Бо тимчасово – це постійне. Немає нічого тимчасового”, — каже Ольга Хома.

Переселенки з Луганщини відкрили салон краси у Франківську
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Майстриня змогла вивезти із собою третину косметики. Наразі жінки працюють у салоні, але планують з часом перетворити його на “майстерню перевтілень”, як це було у Сєвєродонецьку.

“Кожна жінка, коли заходила до нас, вона не просто робила стрижку — це було перетворення. Тому що жінка приходить в перукарню за натхненням. Тому і наш девіз був: “Ти народжена надихати”, — каже Ольга Хома.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.