Мешканців Івано-Франківської громади закликають вступати в добровольчі батальйони

Новини, Політика, Суспільство

В Івано-Франківській територіальній громаді продовжується набір охочих віком від 18 до 60 років у добровольче формування територіальної громади.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на міського голову Руслана Марцінківа у програмі “Запитай у влади”.

“Ви пройдете навчання з надання першої медичної допомоги, тактики, поводження зі зброєю. Коли станете повноправними членами добровольчого формування територіальної громади, можете брати участь в патрулюванні разом із поліцією”, – зазначив мер.

Так, Марцінків підкреслив, що добровольчі формування територіальної громади – це більше навчального характеру батальйони, де можна навчитись азів.

«Це — і перша медична допомога, і стрільба, і тактика і так далі.

Тому левова частина з цих добровольчих формувань влилась в чинні бригади, які воюють, і вони вже йдуть захищати нашу країну підготовлені, маючи певні знання та досвід», — каже міський голова.

Також, з його слів, добровольчі батальйони слідкують за правопорядком у місті.

«Вони виконують певні обов’язки. Наприклад, в нічний час контролюють дотримання громадського порядку та комендантської години.

Все-таки людей у формі більше слухають.

Тобто, окрім підготовки, вони також виконують іншу суспільно важливу роботу в місті», — уточнив очільник міста.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.