Збитки мережі автодоріг від війни наближаються до мільярда – Укравтодор

Війна, Новини, Суспільство

Російське вторгнення завдало 973 мільярдів гривень шкоди мережі доріг України.

Про це розповів перший заступник голови “Укравтодору” Андрій Івко в інтерв’ю Укрінформу, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Він підкреслив, що українська інфраструктура є другою ціллю ворога після військових об’єктів.

“За орієнтовними оцінками, державній мережі доріг вже завдано шкоди на 973 млрд гривень. Звісно, це лише приблизна сума, яка стосується лише того, що вдалося підрахувати фахівцям на підконтрольній Україні території”, – сказав Івко.

Він додав, що ця цифра збільшується фактично щодня, адже ракетні та артилерійські обстріли продовжуються та після звільнення територій фахівці служби починають обстеження стану доріг після окупації.

“Загалом інфраструктурних руйнувань зазнали 15 областей. Очевидно, що регіони, які наближені до лінії фронту, потерпіли найбільше. Тому для того, аби повною мірою оцінити шкоду, завдану росіянами, наприклад, в Луганській чи Херсонській області, потрібно звільнити окуповані регіони”, – пояснив топ-менеджер Укравтодору.

За останніми даними, в Україні пошкоджені понад 25 тис км доріг, з них 8,8 тис км – державних. Також зруйновано 326 мостів та шляхопроводів, з них 140 – на автошляхах державного значення.

Водночас державне агентство автомобільних доріг очищує від наслідків бойових дій дороги державного значення та вулиці звільнених міст. Роботи вже виконали на 1440 км та забезпечили проїзд через 61 тимчасову переправу у місцях, де були зруйновані мости.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.