На Прикарпатті демонтували пам’ятник радянському солдату (фото)

Війна, Новини, Політика, Суспільство

У селі Вістова на Івано-Франківщині демонтували пам’ятник радянському солдату.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням наFacebook-сторінку директора обласного музею визвольної боротьби ім. Степана Бандери Ярослава Коретчука.

Пам’ятник радянському “визволителю” з надписом “загинув від рук українських буржуазних націоналістів” демонтували 27 жовтня.

На Прикарпатті демонтували пам'ятник радянському солдату
Фото: Facebook/Ярослав Коретчук

“Для жителів Західної України так званий прихід “визволителів” у 1944 році приніс нові страждання: вбивства, зґвалтування, грабежі, вивезення у Сибір, а не визволення від нацизму. І ви знаєте, прикро було почути, що деякі представники міської ради (не міський голова, який був за демонтаж) висловлювалися проти демонтажу. Якщо їм потрібен цей бевзь, привеземо вам у міську раду з унітазом”, — написав Ярослав Коретчук.

На Прикарпатті демонтували пам'ятник радянському солдату
Фото: Facebook/Ярослав Коретчук

Також директор музею запропонував поставити на місці демонтованого пам’ятника капличку чи статую Богородиці.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.