“Карпатський експрес”: Ужгород та Івано-Франківськ планують об’єднати залізничним сполученням

Новини, Суспільство

Між Ужгородом та Івано-Франківськом планують створити залізничне сполучення.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на голову Закарпатської ОВА Віктора Микита.

За словами голови Закарпатської ОВА, залізничний маршрут з Ужгорода до Івано-Франківська пролягатиме через такі пункти призначення: Ужгород – Тересва – міжнародний залізничний пункт пропуску “Тересва – Кимпулунг ла Тиса” – міжнародний залізничний пункт пропуску “Ділове – Валя Вишеулуй” – Берлибаш – Рахів – Івано-Франківськ.

“Йдеться про транзитний транспортний коридор через територію Румунії по широкій колії без пересадок. Відкриття цього сполучення орієнтоване на проїзд у міжнародному сполученні (тільки за біометричними закордонними паспортами)”, — повідомив голова Закарпатської ОВА.

Віктор Микита додав, що для з’єднання залізничного сполучення на кордоні необхідно зробити 17 кілометрів колії.

“Також окремого обсягу робіт та часу потребують два мости на маршруті на території Румунії. Для слідування вже готові дизель-поїзди, які очікують на введення у відповідні маршрути”, — йдеться у повідомленні голови ОВА Закарпаття.

За його словами, румунський префект повіту Марамуреш Рудольф Штаудер повідомив, що

“румунська сторона зробить усе можливе, щоб завершити роботи та з’єднати колії на пунктах пропуску до кінця року”.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.