У замку “Паланок” замість угорського турула поставили Тризуб (фото)

Новини, Політика, Суспільство

У замку “Паланок” у місті Мукачеве замість угорського символа – містичного птаха турул – встановили Тризуб, що є малим державним Гербом України.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на мукачівського міського голову Андрія Балогу.

“Сьогодні на знаковому для нашої громади та всього Закарпаття місці, на території замку “Паланок”, на честь наших героїв захисників та захисниць, встановили наш національний символ, малий Державний Герб України – Тризуб” – сказав Андрій Балога.

 

Замок Паланок, турула замінили тризубом
БУЛО І СТАЛО

Балога зазначив, що зараз твориться історія нової України, а друзі й вороги нашої держави мають знати, що “Україна єдина, як ніколи, а українці від Сходу до Заходу стають лише сильнішими та будуть боротись за Україну до кінця, до перемоги”.

13 жовтня Мукачівська міська рада доручила місцевому історичному музею провести демонтаж із бастіону “Паланку” орла-турула і замінити його на тризуб.

Через це міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто викликав тимчасового повіреного у справах України. За словами угорського міністра, “справедливий підхід” глави Закарпатської обласної державної адміністрації Віктора Микити “повністю контрастує з тим, що зараз зроблено на рівні провокації”.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.