Ринок праці в Івано-Франківську: найбільш популярні професії та зарплатня

Кримінал, Новини, Суспільство

Для підтримки України та наближення перемоги вкрай важливо працювати в тилу, який забезпечує, зокрема, матеріальні потреби фронту.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Івано-Франківський міський центр зайнятості.

Так, найчастіше мають попит робітничі професії.

Найбільша потреба наразі у швачках, кухарях, слюсарях, фармацевтах та водіях автотранспортних засобів. Крім того, шукають підсобних робітників, комплектувальників меблів, офіціантів, пекарів та монтерів кабельного виробництва.

Також у базі даних зареєстрували актуальні вакансії працівників медичної галузі. Заробітна плата яких становить від 6 500 до 20 000 гривень.

З повним переліком вакансій можна ознайомитись за посиланням.

Зазначимо, що в Івано-Франківську на кожну вакансію в середньому припадає чотири претенденти.

Водночас загалом, якщо порівнювати зарплату у червні з довоєнним періодом, істотних змін у структурі матеріальної винагороди не відбулося. Як роботодавці, так і кандидати підвищували межу суми винагороди.

Середній розмір заробітної плати у вакансіях становить 8 529 гривень, що в порівнянні з довоєнним періодом більше на 878 гривень.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 26363

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.