“Загинули від рук українських буржуазних націоналістів”, – на Калущині знайшли пам’ятник радянським солдатам (фото)

Новини, Суспільство

У селі Вістова Калуського району знаходиться пам’ятник  радянським солдатам, який, до того ж, містить пропагандистський напис:  “Загинули від Рук Українських Буржуазних Націоналістів”.

Про знахідку у соцмережі Фейсбук розповів директор Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби ім. С.Бандери Ярослав Коретчук, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії:

Друзі!!! Ото сьогодні в дорозі і зупинився у гарному і патріотичному селі Вістова. І був шокований мало того що красується ось такий бован (яких по Україні після 24 лютого знесли сотнями) так ще з надписом Загинули від Рук Українських Буржуазних Націоналістів!!! І це у Вістовій – селі з якого до лав УПА вступило десятки юнаків та дівчат, які загинули за Нашу Незалежність! А ще кілька десятків родин були вивезені на Сибір, де частина залишилася навіки у вічній мерзлоті! І ось такий бован! Розрив шаблону. Розумію, що представники влади заклопотані десятками питань життя громади і можливо не звернули уваги. Прошу міського голову Калуша Андрій Найда демонтуйте цього бована і цей надпис. Адже це наруга над пам’ятю сотень жителів Вістової, які боролися проти окупантів.  P.S. у випадку неможливості з технічних причин демонтувати готові підкласти плече!!!

На зображенні може бути: пам’ятник та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: на відкритому повітрі

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.