“Дніпроазот” Коломойського програв суд щодо штрафу АМКУ на 80 мільйонів

Економіка, Новини, Політика, Суспільство

Госпсуд Києва 20 жовтня підтримав рішення АМКУ у справі щодо АТ “Дніпроазот”: заводу, що контролюється групою Приват Ігоря Коломойського, відмовили у скасуванні штрафу на 80 млн грн, який наклав АМКУ у кінці 2021 року.

Про це повідомляє пресслужба Антимонопольного комітету України, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ .

У Комітеті заявили, що підприємство у 2017 – 2019 роках зловживало монопольним становищем на ринку. Зокрема, у 2018 році зупиняло виробництво товару та припиняло його реалізацію.

Основною причиною зупинки виробництва “Дніпроазот” називав подорожчання газу та відсутність обігових коштів. При цьому Комітет не виявив суттєвих змін у вартості газу та було встановлено наявність обігових коштів на рахунках підприємства.

АМКУ наразі в рамках іншої справи досліджує питання встановлення цін “Дніпроазотом” в період 2017 – 2019 років.

“Дніпроазот” – єдиний в Україні виробник рідкого хлору, реагенту, який використовується для знезараження питної води та очищення стічних вод в Україні.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.