Білий дім хоче запобігти зустрічі Байдена та Путіна на саміті G20 – Politico

Новини, Політика

Американські чиновники вживають заходів з тим, щоб президенти США й Росії Джо Байден і Владімір Путін у жодному разі не перетнулися на саміті “Групи двадцяти” в Індонезії, навіть випадково.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на поінформовані джерела Politico.

У Білому домі вже кілька тижнів ведуться внутрішні дискусії щодо можливої участі Путіна на саміті “Групи двадцяти” після того, як про таке заявив індонезійські представники. Там не виключають, що Байден і Путін можуть випадково перетнутися в якийсь момент під час саміту – приміром, будуть присутніми на одному і тому ж великому пленарному засіданні.

Але американські чиновники виключають офіційну зустріч і вживають заходів для того, щоб американський президент не зіткнувся зі своїм російським колегою в коридорі або навіть на груповій фотографії лідерів.

У приватних розмовах співрозмовники Politico визнають, що зустріч Путіна з Байденом усе ж не можна виключати, якби йшлося про звільнення американської баскетболістки Брітні Грайнер або колишнього морпіха Пола Віллана, затриманих у Росії.

Але й така зустріч може відбутися лише після тижнів кулуарних переговорів з Москвою, які поки не привели до жодного прогресу в питанні звільнення затриманих громадян США.

За час президентства Джо Байдена він із Путіним зустрічався лише один раз – на саміті в Женеві влітку 2021 року. Після того, як Росія погрожувала вторгненням в Україну, обидва кілька разів говорили телефоном – останній раз у лютому, за кілька днів до початку повномасштабної війни.

Нещодавно президент США говорив, що не бачить вагомої причини для зустрічі з російським президентом Владіміром Путіним на саміті G20 в Індонезії.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.