Зустріч Зеленського й Путіна в Туреччині неможлива до припинення анексії – радник Ердогана

Війна, Новини, Політика

Радник президента Туреччини Ібрагім Калін вважає, що наразі передумов для зустрічі Володимира Зеленського та Владіміра Путіна, яку не раз намагався організувати Реджеп Таїп Ердоган, немає.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на інтерв’ю турецькому каналу A Haber.

“Запрошення нашого президента все ще в силі. Після рішення про анексію Путін прихильно ставиться до зустрічі, а українська сторона правильно каже, що ми не будемо зустрічатися до припинення анексії”, – сказав радник Ердогана.

Він підкреслив, що будь-яке вирішення конфлікту між Києвом і Москвою має бути досягнуте з дотриманням принципу територіальної цілісності України.

“Туреччина – єдина країна, яка докладає зусиль і закликає до рішення. Існує підхід, за якого потрібно зламати Росії руки й крила і зменшити її силу. Це лише продовжить війну”, – вважає Калін.

Лідер Туреччини неодноразово заявляв, що сподівається організувати зустріч президентів Росії та України для переговорів. Водночас після анексії чотирьох українських областей наприкінці вересня Зеленський підписав указ, який забороняє будь-які переговори з Путіним.

Як відомо, Туреччина офіційно відкидає рішення Росії анексувати Донецьку, Луганську, Херсонську та Запорізьку області України.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.