У Коломиї мобільна медична бригада допомагатиме ВПО

Війна, Новини, Політика, Суспільство

Доступ внутрішньо переміщених осіб до якісної медицини – одне з пріоритетних завдань для Міжнародної організації з міграції (МОМ). Тому в Івано-Франківській області, де наразі перебувають тисячі ВПО, МОМ ініціює роботу мобільних медичних бригад у співпраці з партнерами ТОВ «Медікавер Україна».

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ДзеркалоМедіа.

Мета проекту – надання безкоштовних і якісних медичних та психологічних послуг мобільними бригадами для внутрішньо переміщених осіб та вразливих верств населення.
Склад мобільної бригади:
– лікар загальної практики сімейної медицини
– психолог
– медична сестра
Всі бажаючі можуть отримати первинну медико-санітарну і психологічну допомогу, а для дітей передбачена також вакцинація, згідно затвердженого МОЗ Календаря вакцинації. Крім консультацій, мобільна бригада направлятиме тих, хто цього потребує, до спеціалізованих медичних закладів для подальшого обстеження та лікування.
ВПО можуть на місці пройти наступні дослідження:
– Клінічний аналіз крові
– Аналіз сечі
– Перевірити рівень цукру
– ЕКГ
– УЗД
– Пройти тест на COVID-19, інфаркт міокарда та гепатит В і С
Мобільні бригади щотижня приїжджатимуть до притулків, колективних центрів та інших місць проживання внутрішньо переміщених осіб.
Мобільна бригада знаходитиметься у м. Коломия, Івано-Франківська область, вул. Лермонтова, 3 (центр вакцинації від Covid-19, етаж 1).
Дата розміщення з 17 по 21 жовтня 2022 року (час роботи 09:30-18:00).

З подальшим графіком базування мобільних бригад можна буде ознайомитись на сайті компанії ТОВ «Медікавер Україна» за посиланням https://medicover.ua/novyny/mobilna-medychna-brygada.html

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.