В Івано-Франківську попри війну підвищили тарифи за квартплату

Війна, Економіка, Новини, Суспільство

В Івано-Франківську, комунальне підприємство «Комфортний дім» попри постанову Кабінету Міністрів не підвищувати тарифи на комунальні послуги, зважаючи на війну в країні, надало франківцям платіжки з вищими тарифами.

Найбільше людей обурило те, що їм довелося заплатити за «прибирання та вивіз снігу», якого ще, як відомо немає, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

«Шановне товариство! Хтось із вас може пояснити збільшення вартості послуг КП “Комфортний дім” (під час війни!) у понад 2 рази? Бо оператори телефонної лінії цієї комунальної служби 0950750600 замість відповісти на це питання вмикають марш січових стрільців «Ой у лузі червона калина», – написала у Фейсбук-спільноті «Комуналка ІФ» Ірина Магрицька

«А що у вересні був сніг,що нарахували за його прибирання?», – написала пані Вікторія Друкаренко.

«Та підвищили але не до такої степені, заміна водяних труб за разунок жильців, каналізаційних труб за рахунок жильців а що робить так званий “Комфортний дім,”?», – Марія Ворох.

«Оплатила звичну суму, а в “Приваті” залишився борг -370 грн. Це за 2 осіб, при тому , шо ми самі прибираємо і в під’їзді ремонт зроблений власним коштом…. Мало, того, шо за вивіз сміття АТП неочікувано підняли, то тепер і ці …. Мер міста, може, шось прокоментував, чи я шось упустила…», – Христина Олексюк.

«Зайшовши в особистий кабінет, порівняла серпень 2022 і вересень 2022. За площу 62,3 м.кв. було 183,46 грн стало 406,61 грн!!! Ви з глузду з’їхали??? Особливо за останній пункт послуги вересня винагорода управителя!», – Світлана Дуда.

Керівник підприємтсва «Комфортний дім» Василь Скиданчук у коментарі «Репортеру» сказав, що підвищення тарифу було неминучим, адже більшість міст України затвердили тарифи на рівні того, що є в нас зараз, ще у 2019-20 роках. Сьогодні наш тариф приведений до ладу.

Проте людям вочевидь повідомляти раніше не збиралися і те, що ми живемо у час війни також не врахували.

Багато франківців у соцмережі просили мера міста Руслана Марцінківа, якось прокоментувати ситуацію, що склалася з платіжками і вчора ввечері, 13 жовтня він заявив про скасування рішення про підвищення квартплати.

«Нещодавно франківці отримали платіжки з високими тарифами від КП «Комфортний дім». Та от рішення про підвищення квартплати «Комфортним домом» зупинене до скасування воєнного стану в державі! Зобов’язано «Комфортний дім» переглянути тариф», – написав міський голова у Фейсбук.

Але як бути тим містянам, які вже оплатили, кошти ж мабуть, ніхто вже не поверне…

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.