В аварії загинули юна прикарпатка з коханим: суд звільнив з-під арешту водія, який скоїв смертельну ДТП

Кримінал, Новини, Суспільство

Як повідомлялося раніше, 7 серпня близько десятої години смертельна автопригода сталася між селами Шибалин та Комарівка Бережанської громади на Тернопільщині.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне.

Водія “Mercedes-Benz” було затримано в порядку статті 208 КПК. Згодом стало відомо, що загинула 19-річна калушанка Марта Гриців та її 23-річний хлопець — Василь Пупко, єдиний син у батьків.

7 жовтня 2022 року в Тернопільському апеляційному суді обирали міру запобіжного заходу для водія, який скоїв смертельну ДТП поблизу Бережан.

За її словами, суд розглянув апеляційну скаргу прокурора на ухвалу слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду від 26 вересня 2022 року щодо обраного підозрюваному запобіжного заходу в виді застави в розмірі 208 тис. гривень. Прокурор не погодилася із судовим рішенням і подала апеляційну скаргу та просила ухвалу слідчого судді скасувати й винести нову: застосувати до особи запобіжний захід у виді тримання, строком 60 днів, під вартою без визначення розміру застави.

“З таким листом звернулися до суду й ми батьки, які втратили невинних дітей“, — йдеться в дописі.

Та колегія суддів Тернопільського апеляційного суду під головуванням судді Ірини Тихої залишила в силі рішення суду першої інстанції, тобто водій вийшов під заставу на волю.

“Хіба так справедливо? Щоб людина, яка зареєстрована в м. Києві, яка не має сім’ї, на своєму утриманні не має ні малолітніх дітей, ні людей похилого віку, ні осіб з інвалідністю була на волі. Так, він може й кожен день міняти місце проживання, чинити тиск на свідків, крім того, втекти від слідства, враховуючи воєнний стан у країні. Невже така велика плата за таку”справедливість”. Хіба можна мовчати???!!” — пише мати загиблої Марти Гриців.

Водій Віталій Карпович під час засідання просив вибачення перед рідними загиблої пари.

“Я б хотів сказати, що так сталося, що я став невільним свідком ДТП, яке призвело до втрати двох молодих людей. Я так само отримав тілесні ушкодження, але я хотів би вибачитися перед родичами, тому що я лишився живий. Я чисто по-людськи розумію, що я лишився живий і я не мав ніякого злого умислу зробити комусь шкоду. Як бачите, я не збираюся нікуди їхати, нікуди тікати. Якщо суд доведе, що я винен — я маю тоді понести відповідне покарання, яке я мав би заслужити”.

Киянина підозрюють у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 286 ККУ, що передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на термін від п’яти до десяти років із позбавленням права керувати транспортними засобами на термін до трьох років.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.