У Коломиї на Франківщині відкрили координаційний центр з питань зниклих безвісти людей (фото)

Політика, Суспільство

7 жовтня у Коломиї, що на Івано-Франківщині, відкрили координаційний центр з питань зниклих безвісти людей за особливих обставин. Про те, як працюватиме регіональний осередок, Суспільному розповів представник Офісу уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Іван Ангелін.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

З його слів, усього за 100 днів роботи до Офісу надійшло 30 тисяч звернень.

До складу координаційного центру входять регіональний координатор, психолог і юрист, який допоможе подавати адвокатські запити й звернення до військових частин та територіальних центрів комплектації.

У Коломиї на Франківщині відкрили координаційний центр з питань зниклих безвісти людей
Представник Офісу уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Іван Ангелін. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

За словами Івана Ангеліна, встановити точну кількість людей, які тривалий час не виходять на зв’язок, неможливо. Зокрема й через те, що силові структури РФ навмисно не повідомляють відомості про військовополонених, поранених та тих, кого вивезли на територію Росії.

“Людям не потрібно звертатися письмово, через пошту або їхати до Києва. Регіональний координатор протягом декількох годин негайно передає інформацію до уповноваженого”, — пояснює Ангелін.

З його слів, зараз у центрі налагоджують комунікації з обласними органами — Нацполіцією, центром комплектування та соціальної підтримки, а також Службою безпеки України.

Працюватиме установа за адресою: місто Коломия, вулиця Театральна 27, Народний дім. Звернутися у координаційний центр можна також за номером телефону: 093 322 58 81 або на e-mail: nev.vit11@gmail.com.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.