Зеленський закликав до превентивного тиску на РФ через ядерні погрози, у Росії істерика

Новини, Політика

Президент Володимир Зеленський закликав НАТО превентивно відреагувати на ядерні погрози Росії посиленням тиску, у Росії сприйняли цю заяву як заклик до превентивного удару по РФ.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Зеленського під час дискусії в австралійському Інституті Лоуї, де він брав участь онлайн, прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова, представницю МЗС Росії Марію Захарову, речника Зеленського Сергія Никифорова у Facebook, радника голови ОП Михайла Подоляка у Twitter.

Зеленського на питання, що має зробити НАТО, щоб стримати Росію від використання ядерної зброї: “Ми бачимо вже, що ці люди (росіяни – ред.) спроможні на такі страшні кроки. Що повинно робити НАТО? Унеможливлювати застосування Росією ядерної зброї. Але що важливо – я ще раз звертаюсь до міжнародної спільноти, як це було до 24 лютого. Превентивні удари, щоб вони знали, що з ними буде, якщо вони застосують. А не навпаки – чекати ядерних ударів Росією, щоб потім сказати: “Ах ти так? Ну ось тримай від нас”.

Переглянути застосування свого тиску – ось що повинно робити НАТО, переглянути порядок застосування”.

Після цієї заяви представники РФ почали говорити, що Зеленський хоче розв’язати ядерну війну.

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Захід розпалює ядерну війну і може знищити планету руками Зеленського, а прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав слова Зеленського закликом “до початку світової війни з непередбачуваними жахливими наслідками”.

Прессекретар президента України Сергій Никифоров пояснив, що Зеленський мав на увазі превентивні санкції, які мали бути застосовані перед повномасштабним вторгненням РФ 24 лютого і запевнив, що Україна ніколи не закликатиме до використання ядерної зброї.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.