У Харкові затримали “директора лісгоспу”, який допомагав росіянам будувати бліндажі проти ЗСУ

Кримінал, Новини, Політика

Правоохоронці затримали у Харкові чоловіка, якого росіяни під час окупації призначили директором “Куп’янського лісового господарства”, за що він поставляв окупантам деревину та допомогав у будівництві фортифікацій проти Збройних сил України.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу Офісу генерального прокурора. 

За даними слідства, у квітні у захопленому росіянами Куп‘янську чоловік перейшов на бік ворога. Окупанти спочатку призначили його на посаду “головного інженера” у створеному ними ж органі “Куп’янскому лісовому господарстві”, а у червні “підвищили” до “виконуючого обов’язки директора”.

Псевдоочільник займався підбором кадрів, організовував незаконну заготівлю та надання лісоматеріалів окупантам для облаштування бліндажів та інших фортифікаційних споруд, що використовувалися проти ЗСУ.

ОГП повідомляє, що він також призначив “очільника” на нову посаду “и.о. главы военно-гражданской администрации Купянского района Харьковской области”.

Псевдослужбовця затримали 6 жовтня у Харкові. Прокурору вимагають обрати запобіжний заходів у вигляді тримання під вартою. Йому повідомлено про підозру у держзраді.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.