Іран відхрестився від постачання Росії безпілотників

Війна, Політика

Іран заперечує постачання Росії безпілотників для війни в Україні.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на офіційного представника міністерства закордонних справ Ірану Насер Канані  в Xinhua

“Ісламська Республіка Іран вважає опубліковані новини про постачання (іранських) безпілотників у Росію для використання в конфлікті в Україні безпідставними та не підтверджує їх”.

Нагадаємо:

  • В українсько-російській війні Іран, як вважається, перебуває на боці Росії, надаючи їй політичну та військову підтримку.
  • У серпні стало відомо, що Росія отримала від Ірану “сотні” безпілотників, які можуть бути використані під час її повномасштабного вторгнення в Україну – попри заклики Вашингтона до Тегерана не робити цього.
  • Після цього українські військові не раз збивали іранські безпілотники, які здійснюють атаки на південні міста.
  • 23 вересня українська сторона ухвалила рішення позбавити посла Ірану в Україні акредитації, а також суттєво скоротити кількість дипломатичного персоналу іранського посольства у зв’язку з постачанням Росії ударних безпілотників.  Тегеран заявив, що пропорційно відповість на рішення української сторони.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.