Перед смертю гучно вигукнув «Слава Україні!»: франківців просять зустріти кортеж полеглого бійця Миколи Дзидзи

Війна, Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Франківців закликають прийти сьогодні, другого жовтня об 11:00 год та зустріти «кортеж пам’яті» бійця спецпідрозділу «Сафарі» – Миколи Дзидзи.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фейсбук-сторінку  Руслана Павлова.

Нагадаємо, що 29 вересня наш Полк спецпризначення «Сафарі» НПУ спільно з підрозділами ЗСУ успішно провели контрнаступальні дії у населеному пункті Ямпіль, Донецької області. В місті зав’язався важкий бій. Ворог нас зустрів шквальним вогнем з обладнаних позицій, застосовуючи різні види стрілецької зброї. Та, не дивлячись ні на що, ми рухались вперед.

«На жаль, під час штурму, багато наших побратимів отримали поранення різного ступеня важкості, а наш бойовий товариш Микола Дзидза з позивним «Норка» того дня загинув.

Він загинув як справжній воїн, як Герой. Завдяки його професіоналізму і мужності, живими залишилось багато наших хлопців», – пише Павлов.

З його слів, Микола професійно відсікав ворога вогнем з великокаліберного кулимета ДШК. Щільність ворожого вогню збільшувалась, окупанти почали вести по нас перехресний вогонь з обох сторін вулиці, та, попри це, українські захисники продовжували рух вперед, подавляючи ворога кулеметними чергами зліва і справа вздовж напрямку руху.

«Ми все далі і далі просувались вперед, кожен працював по своєму сектору. В якийсь момент ми почули як Коля гучно вигукнув «Слава Україні!» і зробив свою останню кулеметну чергу.

Як виявилось, за мить до цього по ньому влучило декілька ворожих куль. Під час евакуації Коля помер.

Хлопці бачили як остання Миколина черга влучила в гранатометника, який намагався вразити нашу колону. Це врятувало життя як мінімум 10 бійців.

Дякуємо тобі Коля за те, що багато з нас знову має можливість подзвонити до своїх рідних, побажати доброго ранку своїм коханим та солодких снів своїм дітям.

Ми мали за честь воювати пліч о пліч з Тобою», – йдеться в дописі.

Кортеж рухатиметься вулицею Незалежності та поверне на вул. Коновальця до будинку смутку.

Схилити коліно можна буде вздовж цих вулиць.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.