Неврологиня з Херсона безкоштовно лікує переселенців в Івано-Франківську (відео+фото)

Здоров'я, Новини, Суспільство

Заслужена лікарка України, неврологиня Ольга Миронова з Херсона упродовж місяця безкоштовно надає медичну допомогу внутрішньо переселеним людям у центрі “Я — Херсон”. Свою історію жінка розповіла кореспондентці Суспільного.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

До повномасштабного вторгнення РФ в Україну Ольга Миронова пропрацювала лікаркою 45 років та була завідувачкою неврологічного відділення у Херсонській міській лікарні імені Євгена Карабелеша.

У квітні 2022 року їй разом із сім’єю довелося покинути окуповане місто.

“Спершу три місяці ми жили у Франції. Коли захотілося в Україну, вирішили повертатися сюди. За кордоном дуже гарно, але це — як золота клітка, і ти не вдома. В Івано-Франківську ми із середини липня. Тут більше почуваємося вдома, ніж там”, — говорить неврологиня.

Неврологиня з Херсона безкоштовно лікує переселенців в Івано-Франківську
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

На консультацію до Ольги Миронової щотижня приходять як дорослі, так і діти. Лікарка каже, допомогти намагається усім — проводить медичний огляд і за потреби призначає лікування. Медичне обладнання придбали місцеві волонтери.

“За моїми спостереженнями, майже кожен, хто виїхав з Херсона, потребує неврологічної та психологічної допомоги. Люди неспокійні, у дітей — нервове сіпання. Жалісно дивитися на таке, але стараюся допомагати”, — розповідає неврологиня.

Неврологиня з Херсона безкоштовно лікує переселенців в Івано-Франківську
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Медикиня приймає пацієнтів у хабі “Я — Херсон” щовівторка та щочетверга.

“Я — з Херсона, а в центрі є частка мого рідного міста. Я ніби на своїй батьківщині, спілкуюся зі своїми. Мабуть, якщо буде більше людей, то доведеться сюди приходили щодня або через день”, — каже Ольга Миронова.

Неврологиня з Херсона безкоштовно лікує переселенців в Івано-Франківську
Неврологиня з Херсона Ольга Миронова. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

За два останні дні до центру за допомогою звернулися понад 10 херсонців. Зі слів голови громадської організації “Херсон нескорений” Володимира Клюцевського, усі вони нещодавно переїхали до Івано-Франківська та потребували психологічної підтримки й консультації.

“Ми намагаємося бути першою допомогою — підставити плече, щоб люди швидше соціалізувалися та адаптувалися. Щоб почувалися на Івано-Франківщині як удома. Допомога психолога та невролога — необхідний початковий інструмент для того, щоб людина забула ті нещодавні психологічні поневіряння”, — пояснює Клюцевський.

Неврологиня з Херсона безкоштовно лікує переселенців в Івано-Франківську
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

У центрі “Я — Херсон” планують розширити перелік надання медичних послуг, каже Володимир Клюцевський. Окрім психолога, хочуть також запросити й педіатра та кардіолога, які консультуватимуть херсонців у хабі.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.