Ядерна доктрина РФ поширюватиметься і на “нові” території – Лавров

Новини, Політика

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що всі російські закони і доктрини, включно з ядерною, поширюватимуться і на приєднані через фейкові “референдуми” території України в разі їх закріплення в Конституції Росії.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Лаврова на пресконференції в ООН, повідомляє Інтерфакс.

Лаврова на запитання, чи буде ядерна доктрина РФ поширюватися на “нові регіони”, тобто окуповані території України, якщо вони під час “референдумів” висловляться за приєднання до Росії: “Уся територія Російської Федерації, яка закріплена і додатково може бути закріплена в Конституції Російської Федерації, безумовно, перебуває під повним захистом держави, це абсолютно природно. Усі закони, доктрини, концепції, стратегії Російської Федерації поширюються на всю її територію”.

Коментуючи заяви про неминучу відповідь США в разі “приєднання” до Росії окупованих територій, міністр зазначив: “Я б не став тут займатися якимись похмурими прогнозами”.

Лавров також заявив, що “постачаючи зброю Києву, США та Євросоюз і НАТО не можуть претендувати на статус нейтральних, тобто не можуть претендувати на те, що вони не беруть участі в конфлікті”.

За його словами, Сполучені Штати відправляють в Україну зброю, надають розвідувальні та супутникові дані, що означає, що вони “зовсім не є нейтральними в цій ситуації і є стороною конфлікту”.

21 вересня президент Росії Володимир Путін після оголошення часткової мобілізації в РФ знову пригрозив західним країнам застосуванням ядерної зброї. “У разі загрози територіальній цілісності нашої країни, для захисту Росії і нашого народу ми, безумовно, використаємо всі наявні в нашому розпорядженні засоби. Це не блеф”, – сказав, зокрема, він.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що в разі наступу України на окуповані українські території, де відбуваються так звані “референдуми”, щодо них “діятиме конституція Росії”.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.