У МЗС РФ заявили, що домовлятися з ними Україні буде важче

Новини, Політика

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія не робитиме перших кроків назустріч діалогу із Заходом і що чим довше Київ відмовляється від переговорів, тим важче буде домовлятися.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на РИА Новости.

“Ми від контактів (із Заходом – ред.) не відмовляємося, і коли надходять відповідні пропозиції, ми погоджуємося. Хочуть наші партнери потихеньку зустрітися, щоб ніхто про це не дізнався, будь ласка. Але в ситуації, в якій ми зараз перебуваємо, Росія не буде робити жодних перших кроків”.

Лавров також заявив, що Росія не відмовляється від переговорів з Україною, “але ті, хто відмовляються, повинні розуміти, що, чим довше вони відмовляються, тим важче, у підсумку, буде домовлятися”.

Він також поскаржився, що Захід “закотив істерику” через так звані “референдуми” на окупованих Росією територіях України, міністр навіть пригадав слова президента України Володимира Зеленського.

“Але люди, які проживають там, по суті лише реагують на те, що їм в одному зі своїх інтерв’ю в серпні 2021 року рекомендував президент Зеленський. Тоді він порадив усім, хто відчуває себе росіянами, заради блага своїх дітей та онуків іти до Росії. Ось жителі згаданих регіонів так зараз і роблять, забираючи з собою водночас свої землі, на яких століттями жили їхні предки”, – сказав він.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.