Окупанти формують батальйон з українських полонених і змушують голосувати – ЦПД

Новини, Політика

Окупанти формують з українських військовополонених, утримуваних в Оленівській колонії, “козачий батальйон” імені Б.Хмельницького”, а також змушують полонених голосувати за приєднання до Росії на “референдумі”.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Центр протидії дезінформації при РНБО.

“Окупанти формують з українських військовополонених, утримуваних в Оленівській колонії, “козачий батальйон” імені Б.Хмельницького”.

У ЦПД заявили також, що російські пропагандистські ЗМІ повідомили про звернення 11 чоловіків і 23 жінок-військовослужбовців ЗСУ до бойовиків з проханням отримати паспорти терористичного утворення “ДНР”.

Ще 57 українських військовополонених з пропискою у Донецькій області примусили проголосувати на “референдумі” за приєднання області до складу РФ.

“Щоб надати провокації хоч якоїсь правдоподібності, у паспортах військовополонених зроблено помітку про прописку в т.зв. “ДНР”, що нібито дало їм право брати участь у фейковому референдумі”, – наголосили в ЦПД.

Там наголосили, що це “голосування” є черговою маніпуляцією, спрямованою на просування на окупованих територіях кремлівського наративу, що начебто “серед полонених українських військових багато хто хоче приєднання до РФ”.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.