В Івано-Франківську судитимуть інформаторку з Донеччини, яка співпрацювала з “ДНР” — СБУ

Війна, Кримінал, Новини

В Івано-Франківську судитимуть інформаторку з Донеччини, яка співпрацювала з “ДНР”.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Facebook-сторінку Служби безпеки України області.

Працівники Служби безпеки України в Івано-Франківській, Донецькій та Луганській областях викрили жительку Покровського району, яка поширювала бойовикам інформацію про переміщення, рух та розташування ЗСУ.

Під час досудового розслідування слідчі з’ясували, що жінка передавала ворогу інформацію про підрозділ Збройних сил України, який дислокувався неподалік від її села. Зокрема, інформаторка вказала координати складу боєприпасів та кількість військових, які там перебували.

Сповіщаючи окупантів, жінка просила повідомляти її про час обстрілу, щоб заздалегідь сховатися.

“Завдяки своєчасному реагуванню сил оборони України, підрозділ ЗСУ змінив позиції. Про те, що передані нею координати втратили актуальність, інформаторка теж дала знати ворогам. А також вказала, у якому напрямку виїхала техніка”, — йдеться у дописі.

Окрім цього, жителька Донеччини передала інформацію про переміщення в напрямку Краматорська колони броньованої військової техніки Збройних сил України та військового легкового автомобільного транспорту.

Слідчі СБУ встановили особу бойовика незаконного збройного формування самозваної “ДНР”, якому інформаторка передавала повідомлення. Чоловік запропонував їй співпрацю через місцеву групу в соціальній мережі.

Як повідомляють у дописі, жительку Покровського району обвинувачують у поширенні інформації бойовикам про переміщення, рух та розташування Збройних сил України з можливістю їхньої ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану, за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 8 до 12 років.

Процесуальне керівництво Івано-Франківської обласної прокуратури зібрало докази та матеріали. Жінку затримали та оголосили їй про підозру під процесуальним керівництвом Офісу Генпрокурора.

Обвинувальний акт щодо жительки Покровського району Донецької області слідчі передали до суду.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.