Таємний пункт указу Путіна дозволяє мобілізувати 1 млн росіян – ЗМІ (відео)

Війна, Новини, Політика

Таємний сьомий пункт указу президента РФ про часткову мобілізацію дає змогу Міноборони країни призвати на війну 1 мільйон осіб, повідомило джерело в адміністрації президента “Новой газете. Европа”.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  “Нову газету. Европа”, російське пропагандистське агентство “РИА “Новости”.

@gudzinskiy1 #россия #николаев #украина💙💛💪 #референдум #слава_зсу🇺🇦 #тік_ток💥 #херсонцеукраїна❤️🇺🇦 #зеленський🇺🇦 #залужний🥰❤️ #лиман🥰❤️ #могилизация #руцкий_мир #москва #зсу🇺🇦 #херсонщина #запоріжжя💙💛 #путин #укранапонадусе❤️🇺🇦 #бункерний_дед #мобилизация ♬ Emotional Cinematic Sad Violin and Piano – ISAo

Співрозмовник видання сказав, що спочатку обговорювалося питання занесення під гриф “для службового користування” всього тексту указу. Пізніше було ухвалено рішення приховати під грифом тільки сьомий пункт, у якому справді йшлося про чисельність тих, хто має бути мобілізований.

“Цифру кілька разів виправляли, і в підсумку, зупинилися на мільйоні”, – уточнив співрозмовник видання.

Для підтвердження цієї інформації видання спробувало також зв’язатися з органами виконавчої влади, які, як правило, отримують повні тексти указів президента, зокрема й тих, що віднесені до грифу “для службового користування”.

За повідомленнями джерел у кількох міністерствах, повний текст указу до них не надходив, і побачити його через систему міжвідомчого документообігу немає можливості.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков у коментарі російським пропагандистам “РИА “Новости” назвав “брехнею” інформацію про те, що у пункті №7 указу йдеться про можливість мобілізації 1 млн громадян, які підлягають призову. “Це брехня”, – заявив Пєсков.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.