“Спільнота святого Егідія” у Франківську отримала 30 тонн гумдопомоги для переселенців (фото)

Новини, Суспільство

“Спільнота святого Егідія” в Івано-Франківську отримала 30 тонн гуманітарної допомоги.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Кореспондентка Суспільного поспілкувалася із координатором організації Іваном Харуком.

З його слів, продукти для переселенців передали з Італії. Їх упродовж місяця роздаватимуть людям, які вимушено переїхали на Франківщину.

"Спільнота святого Егідія" у Франківську отримала 30 тонн гумдопомоги для переселенців
З Італії для переселенців передали 30 тонн продуктів. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

“Ми роздаємо продукти чотири рази у тиждень — у понеділок, середу, п’ятницю й у суботу. Щоразу ми зустрічаємо в нашому центрі приблизно 100-120 людей. З 11:00 до 14:00 до нас приходять люди за допомогою. Кожен отримує три пакунки на сім’ю Стараємося, щоб вони були поживними, смачними, щоб там були продукти, які справді потрібні людям”, — говорить Іван Харук.

"Спільнота святого Егідія" у Франківську отримала 30 тонн гумдопомоги для переселенців
Волонтери центру роздають продуктові набори переселенцям чотири рази на тиждень. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Продуктові набори формують волонтери. Більшість з них — вимушені переселенці, які отримували тут допомогу раніше. Волонтерка Любов Арсененко розповіла, що приїхала у Франківськ зі Слов’янська на початку квітня.

"Спільнота святого Егідія" у Франківську отримала 30 тонн гумдопомоги для переселенців
Продуктові набори формують переселенці. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

“Наша допомога потрібна. Ми, як ніхто інший, відчуваємо їхні потреби. Тут ми фасуємо продукти, приймаємо переселенців, видаємо їм допомогу, речі, взуття. Дуже подобається допомагати людям”, — сказала Любов Арсененко.

Щоб біля приміщення “Спільноти святого Егідія” не скупчувалися люди, волонтери запровадили електронну чергу для отримання допомоги. Люди реєструються й приходять за допомогою у певний час. Крім продуктових наборів, переселенцям роздаються одяг й теплі речі.

"Спільнота святого Егідія" у Франківську отримала 30 тонн гумдопомоги для переселенців
Волонтери запровадили електронну чергу для отримання допомоги, щоб уникати великих скупчень людей. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Переселенка з Харкова Людмила каже, що приїхала на Франківщину у березні. Допомогу у “Спільноті святого Егідія” отримує вже втретє.

“Похолодання йде, хотілося б щось тепліше мати. Я тікала з Харкова ще в березні. У мене залишилася зимова куртка, в якій я їхала. Але на осінь одягу нема. Хотілося б якусь куртку на зараз”, — каже жінка.

Усього волонтери у “Спільноті святого Егідія” допомогли приблизно 10 тис. переселенцям.

Що відомо

“Спільнота святого Егідія” — міжнародна християнська організація. Впродовж 18 років її учасники в Івано-Франківську два дні у тиждень — середу і п’ятницю — годують нужденних.

Також волонтери щорічно організовують різдвяні обіди для безхатьків. 7 січня 2022 року представники “Спільноти святого Егідія” організували святковий обід для 100 людей.

З початку повномасштабного вторгнення “Спільнота святого Егідія” реформувала роботу. У березні волонтери створили центр, де місцеві та люди з інших регіонів України можуть отримати гуманітарну допомогу. Гуманітарний вантаж для України збирають волонтери “Спільноти святого Егідія” в Італії.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.