Під час спроб нелегально виїхати за кордон загинули вже 11 ухилянтів

Війна, Кримінал, Новини, Суспільство, Туризм

З початку введення воєнного стану в Україні загинули 11 чоловіків призовного віку, які намагались нелегально перетнути кордон.

Основною причиною загибелі є утоплення під час спроб переплисти річку Тиса на кордоні з Угорщиною.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на zaxid.net.

Як повідомили у ДПСУ, зараз у гірській місцевості кордону випало до 40 см снігу. Відтак громадян закликали не намагатись незаконно перетинати кордон, адже це не лише порушує закони України, а й не наражає на небезпеку здоров’я та життя.

За інформацією прикордонників, після введення в Україні воєнного стану зафіксовано 11 випадків загибелі військовозобов’язаних чоловіків, які намагались незаконно перетнути кордон. Ще двоє утікачів потрапили у лікарню з обмороженнями.

Раніше були випадки утоплення серед ухилянтів, які намагались перетнути кордон, перепливши річку Тиса. А нещодавно на Закарпатті ухилянт з Калуша зламав ногу, втікаючи від прикордонників.

Нагадаємо, на час дії воєнного стану покидати територію України заборонено чоловікам віком від 18-ти до 60 років. Виїжджати можуть люди з інвалідністю та ще низка категорій. Окрім того, за кордон випускають водіїв гуманітарних вантажів за наявності усіх необхідних документів.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.