Священник з Коломийщини прийняв присягу військового капелана (фото)

Новини, Суспільство

о. Василь Сметанюк впродовж літа неодноразово об’їжджав позиції військових, як капелан-волонтер, де проводив душпастирську працю.

Священник Коломийської єпархії, о. Василь Сметанюк, прийняв присягу військового капелана, повідомляє Коломийська єпархія, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ПІК.

З початку створення Коломийського батальйону ТрО, з благословення правлячого Архиєрея Коломийської єпархії, Кир Василія Івасюка, духовну опіку над Василем Семенюком  взяв о. Роман Кіцелюк, протосинкел Коломийської єпархії.

“Василь не тільки служив для військових в місцях їхнього базування на території району, але також шукав можливості для різного роду матеріального забезпечення новоствореного батальйону медикаментами, генераторами, різними технічними та транспортними засобами. А владика Василій особисто координував забезпечення батальйону автомобілем швидкої медичної допомоги, продуктами харчування, тощо”, – йдеться у повідомленні.

Основна частина батальйону вирушила до виконання обов’язків на лінії фронту, тоді до капеланського служіння зголосився молодий священник о. Василь Сметанюк, який впродовж літа неодноразово  об’їжджав позиції військових, як капелан-волонтер, де проводив душпастирську працю. А минулого тижня він офіційно долучився до лав 77 батальйону, ставши його капеланом.

kapelan 003 scaled

У лавах 77 Коломийського батальйону 102 бригади ТрО відбулося поповнення – присягу на вірність народу України, як військового капелану, склав священник Коломийської єпархії отець Василь Сметанюк. Присягу приймав командир батальйону полковник Віктор Гуш.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.