Релоковані на Івано-Франківщину підприємства сплатили майже 31 млн грн податків

Економіка, Новини

58 підприємств, які переїхали в Івано-Франківську область із тимчасово окупованих територій, сплатили до місцевого і обласного бюджету 30,8 млн грн податків.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на засідання сесії обласної ради повідомилення начальниці Головного управління Державної податкової служби України в Івано-Франківській області Ірини Столярик.

З її слів, ці підприємства стали на облік в податковій службі області та сплачують місцеві податки.

“Унаслідок цього бюджет області поповнився на 30,8 млн грн. Мушу визнати, що з них 27 млн грн — це одна з військових частин Харківської області, яка перейшла на облік в Івано-Франківську”, – розповіла Ірина Столярик.

Начальниця Головного управління ДПС області додала, що ще 27 підприємств на початку 2023 року змінять своє основне місце реєстрації та стануть на облік на Прикарпатті.

“Наше основне завдання по цих релокованих компаніях, щоб у нас залишалися податки в області. Кожна територіальна громада знає підприємство, яке приїхало на територію громади, бо вони звертаються і за землею, і за орендою. Ми працюємо із всіма тергромадами для того, щоб релоковані підприємства ставали на облік”, — каже Столярик.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.