Мешканців Коломийщини закликають допомогти з сировиною для окопних свічок

Новини, Суспільство, Туризм

Нещодавно від військових надійшло звернення про потребу в окопних свічках. П’ядицький молодіжний центр виготовляє такі свічки, проте для великої кількості цих виробів потрібна сировина.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Городенківську міську рада.

Окопна свічка – чудовий винахід, який допомагає вижити у скрутних умовах. Зважаючи на розміри свічки, її можливості вражають: освітити й обігріти невелике приміщення, підсушити одяг, приготувати їжу, розпалити багаття з мокрої деревини. Окопна свічка не боїться вологи та поривів вітру.

Її можна багаторазово гасити та запалювати знову. Маленька баночка активно горить мінімум протягом 1 години, баночка з-під рибних консерв – близько 3 годин, з-під горошку – до 8 годин.
Згідно з цим, Коломийська райдержадміністрація ініціює збір матеріалів на виготовлення цих свічок, а саме потрібно:
1. Консервні бляшанки (не пивні банки, а саме з під консерв – не вище ніж банка горошку). Бляшанки помити, зняти етикетки, при потребі обтиснути гострі краї обценьками
2. Свічки (воскові, парафінові, нові, старі, великі, маленькі, будь- яких)
3. Коробки з гофрованого картону (з великими сотами).

Щодо передачі матеріалів або з інших питань звертайтеся до директора молодіжного центру – Ольги Хруставчук – 952007812.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.