В Делятинській громаді запрацювала добровільна пожежна команда

Новини, Суспільство

У селі Білі Ослави Делятинської ТГ відкрили підрозділ добровільної місцевої пожежної охорони.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Бліц-інфо.

Це один з 3 підрозділів на Прикарпатті, відкриття яких приурочене до Дня рятівника. Створення даного підрозділу стало можливим завдяки обласній та районній владі, ГУ ДСНС України в області та територіальній громаді.

«Перш за все вітаю і висловлюю слова вдячності громаді та мешканцям села за вашу небайдужість, за те, що докладаєте зусиль до реалізації таких важливих справ. Як відомо, під лежачий камінь вода не тече. Той, хто робить – тому і дається», – сказав у вітальному слові голова обласної ради Олександр Сич.

Керівник депутатського корпусу також привітав рятівників напередодні їхнього професійного свята.

«Щиро бажаю, аби хлопці, які зараз несуть службу на сході і півдні України, відбудовуючи зруйноване московським напасником, не зазнали жодних втрат, всі були живі, здорові і на висоті виконання своїх службових завдань», – сказав Олександр Сич.

Відзначимо, що Делятинська територіальна громада налічує майже 20 тисяч жителів та 5 населених пунктів, що входять у зону обслуговування місцевої пожежної команди. Четверо добровольців з числа місцевих жителів будуть забезпечувати спокій та безпеку мешканців громади.

Зважаючи на те, що село Білі Ослави Делятинської ТГ знаходиться в гірській місцевості, де складний доїзд до місця виникнення пожежі, а найближчий Державний пожежно-рятувальний підрозділ знаходиться на відстані 11 км., створення такого підрозділу – це можливість і спроможність громади повноцінно убезпечити своїх мешканців від різних надзвичайних ситуацій.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.