Президент Зеленський посмертно нагородив орденом “За мужність” III ступеня бійця з Івано-Франківська Віталія Василика

Війна, Новини, Політика, Суспільство

Президент України Зеленський посмертно нагородив орденом “За мужність” ІІІ ступеня військовослужбовця з Івано-Франківська, ветерана АТО/ООС Віталія Василика.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Facebook-сторінку міського голови Руслана Марцінківа.

Указ про присвоєння відзнаки президент Зеленський підписав 24 квітня 2022 року.

Нагородження відбулося на оперативній нараді Івано-Франківської міськради. Орден “За мужність” ІІІ ступеня передали матері військовослужбовця Наталії Василик.

“Віталія Василика призвали на службу в лютому цього року. В березні герой, на жаль, загинув, захищаючи Батьківщину, на фронті. Похований на кладовищі меморіального комплексу Дем‘янів Лаз в Івано-Франківську”, — йдеться у дописі.

Президент посмертно нагородив орденом "За мужність" ІІІ ступеня бійця з Івано-Франківська Віталія Василика
Фото: Facebook/Руслан Марцінків

Що відомо

Віталій Василик народився 30 травня 1985 року в Івано-Франківську. Після закінчення школи навчався у вищому професійному училищі № 13. Рік проходив строкову службу у ЗСУ. У 2014 році став на захист України у зоні АТО/ООС. За участь у бойових діях отримав кілька нагород. Боєць загинув 25 березня під Бахмутом, що на Донеччині.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.