На війні за Україну загинули троє захисників з Прикарпаття (фото)

Війна, Кримінал, Новини

Своє життя зу Україну віддали захисники з Тлумаччини, Верховинщини та Рогатинщини.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Бліц-інфо.

7 вересня перестало битися серце мешканця Тлумацької громади, військового Божовського Василя Івановича з села Нижнів. Чоловік був учасником антитерористичної операції на сході Україні, а з часу повномасштабного російського вторгнення його призвали до лав Збройних Сил України.

“Співчуваємо рідним і близьким. Щиро розділяємо біль втрати та схиляємо голову в глибокій скорботі. Ми бережемо спогади про кожного з Героїв. Герої не вмирають! Слава Україні! Героям Слава!”,- написали на сторінці громади.

Також стало відомо про загибель на війні мешканця села Кривополе Верховинського району 24-річного Анатолія Розвадовського. Про це в мережі повідомив журналіст Роман Клим.

Анатолій навчався в Івано-Франківську, за освітою – лісівник. У Верховині почав займатися рукопаш гопаком, потім досконало опанував техніку бразильського джиу-джитсу, був вихованцем тренера Віталія Стасів, а згодом і сам почав тренувати дітей. Анатолій загинув від влучання ворожого снаряду на сході України.

Герой мав офіцерське звання (закінчив військову кафедру). Після вторгнення орди в Україну, одразу пішов захищати рубежі рідної неньки.

Загинув також мешканець села Пуків Рогатинської громади – Роман Степанович Бандура. Поліг 51-річний чоловік в Бахмутському районі на Донеччині при виконанні бойового завдання від вогнепальних поранень, отриманих під час мінометного обстрілу ворога.

Роман, як і багато його інших побратимів, мріяли про вільну незалежну Україну. У 2015 році пішов захищати Батьківщину, тоді воював у 80 бригаді. У 2022 році, з перших днів жорстокого наступу окупантів, Герой з честю виконував свій громадянський обов’язок.

“Хто, як не ми – з досвідом”, – казав стаючи на захист кордонів України.

Роман Бандура закінчив Пуківську школу. Непросте у нього було дитинство, в шість років залишився сиротою, якого ставили на ноги разом з сестрами та братами дідусь та бабуся. Закінчив Рогатинське СПТУ, працював водієм у кількох місцевих підприємствах, останнім часом далекобійником. Виховав сина. Олег сьогодні теж у лавах ЗСУ, на передовій.

“Рідні, друзі, колеги запам’ятають його як щирого, доброго, відважного патріота своєї України. Роман Бандура назавжди залишиться у наших серцях, щирих молитвах, жертовній і відданій боротьбі, у щоденній наполегливій праці, яка наближає нашу перемогу, у свідомості майбутніх поколінь… Це непоправна втрата для всієї нашої громади! Рогатинська міська рада висловлює щирі співчуття рідним і близьким Захисника. Жодними словами не втамувати пекучий біль та не загоїти рани в душі. Сумуємо у важку годину скорботи”,- йдеться в дописі громади.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.