У Національному музеї в Коломиї відкриють виставку “Косівська мальована кераміка” (фото)

Новини, Суспільство, Туризм

Офіційне відкриття виставки “Традиція косівської кераміки” скасоване. Натомість  музейники запрошують ознайомитися з виставкою самостійно чи, за бажанням, в супроводі наукових співробітників музею.

8 вересня о 15.00 у Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського відбудеться відкриття виставки “Косівська мальована кераміка”. Тут будуть представлені вироби з музейної та приватних колекцій, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Упродовж століть косівський стиль шліфували династії гончарів, створюючи оригінальні візерунки, колористику, техніки виготовлення та розпису. Унікальність косівської кераміки визнана на світовому рівні. 13 грудня 2019 року під час 14-ї сесії Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини в столиці Колумбії Боготі мальовану кераміку Косова включено до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
Внесок Косівської школи у розвиток національної культури, збереження традиційного народного мистецтва виводить її далеко за межі регіонального мистецького явища, гідно репрезентує в Україні та інших країнах світу.

Щиро запрошуємо та чекаємо зустрічі!

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.