Петербурзькі депутати хочуть запропонувати Держдумі звинуватити Путіна у держзраді

Війна, Новини, Політика

Петербурзькі муніципальні депутати округу “Смольнінське” планують найближчими днями направити до Держдуми звернення із пропозицією звинуватити президента Росії Володимира Путіна у держзраді через війну в Україні.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на The Insider , та депутата Дмитра Палюгу.

“Одна з декларованих президентом Росії цілей – демілітаризація України, і ми бачимо, що відбувається рівно протилежне. Не те щоб ми повністю підтримували цілі, заявлені президентом Путіним, але просто в рамках його риторики він завдає шкоди безпеці Російської Федерації. Ми хочемо показати людям, що є депутати, які не погоджуються з поточним курсом і вважають, що Путін завдає шкоди Росії. Ми хочемо показати людям, що не боїмося про це говорити”.

Палюга опублікував відповідне звернення у Twitter і зазначив, що “рішення підтримала більшість присутніх депутатів”.

Пізніше у розмові з The Insider депутат уточнив, що за направлення документа проголосували 7 із 10 осіб.

Автори звернення вважають, що дії Путіна з початку так званої “спеціальної військової операції” підпадають під 93 статтю Конституції, згідно з якою президент може бути звільнений з посади на підставі висунутого Держдумою звинувачення в держзраді чи інших тяжких злочинах.

Депутати вважають, що рішення Путіна напасти на Україну “завдає шкоди безпеці Росії та її громадян”, оскільки російська армія втрачає свої боєздатні підрозділи, а громадяни стають інвалідами.

Також вони зазначили, що вихід іноземних компаній з ринку та еміграція освіченого населення не можуть “пройти безслідно для економічного благополуччя громадян Росії”.

Крім того, депутати наголосили, що блок НАТО всупереч заявленим цілям “СВО” розширюється на схід, а Україна отримує сучасну військову техніку.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.