ISW: Контрнаступ відчутно послаблює можливості рф на півдні

Війна, Політика, Суспільство

Український контрнаступ відчутно послаблює логістичні та адміністративні можливості Росії на окупованому півдні.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на американський Інститут дослідження війни (ISW)

Контрнаступальні дії також мають “радіаційний” вплив на російську окупаційну владу. Призначений російськими військовими так званий “заступник голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області” Кирило Стремоусов повідомив російському виданню ТАСС, що псевдореферендум про приєднання Херсона й області до Росії буде “поставлений на паузу” з міркувань “безпеки”. Однак, пізніше Стремоусов написав у Telegram, що заперечує, що закликав до паузи, тому що дата “референдуму” ще не призначена. Обидві заяви Стремоусова вказують на високий рівень дезорганізації всередині окупаційних режимів, що, ймовірно, посилюється наслідками контрнаступу.

Українські сили мають намір поступово зводити нанівець російські тактичні та оперативні можливості в Херсонській області, що, ймовірно, вплине на адміністративні та бюрократичні можливості окупаційних чиновників.

ISW зазначає, що українські військові представники зберігали оперативне мовчання щодо перебігу українського контрнаступу, але повідомляли про подальшу руйнацію російських наземних ліній зв’язку (GLOC) у центрі Херсонської області. Український спецназ провів обмежену операцію проти російської бази ФСБ у районі Енергодара.

Росіяни завдали наземних ударів на схід від Сіверська, на північний схід та південь від Бахмута, а також уздовж північно-західної околиці Донецька.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.