Три роки тюрми і 600 000 грн моральної компенсації: на Прикарпатті засудили винуватця смертельної ДТП

Кримінал, Новини, Суспільство

Галицький районний суд виніс вирок у справі водія, який у лютому 2019-го скоїв смертельну аварію у селі Задністрянське.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на КУРС.

Нагадаємо, ввечері 20 лютого 2019 року водій «Volkswagen Passat» на трасі Мукачеве – Львів у селі Задністрянське наїхав на чоловіка, що переходив дорогу через пішохідний перехід. Пішохід помер на місці аварії.

Медичне освідчення встановило, що водій тоді перебував у стані наркотичного сп’яніння – тест виявив канабіоїди.

У суді обвинувачений визнав провину частково. Розповів, що їхав зі швидкістю 60-70 км/год у напрямку Бурштина. Вуличне освітлення не працювало, він здалеку побачив пішохода у світлій одежі, який вже завершував переходити дорогу. Потерпілого не бачив.

Стверджує, що наїзд на пішохода відбувся за 20 метрів до пішохідного переходу. Коли розпочав гальмування, не пам’ятає, зупинився уже на узбіччі за 40 метрів.

З родичами загиблого водій зв’язався на третій день. На зустрічі із сином загиблого обговорювали питання відшкодування витрат. Він повідомив, що спроможний сплатити 500 – 1000 доларів США. Син назвав таке відшкодування недостатнім. Більше з родичами водій не говорив.

При цьому він вважає винним і самого загиблого, який, за його словами, перетинав дорогу за межами пішохідного переходу. Наркотики, запневняв водій у суді, він вживав за 10 днів до ДТП. Просив суд суворо його не карати.

Вдова загиблого у суді просила суворо покарати водія. Вона розповіла, що чоловік не міг раптово вибігти на дорогу, оскільки завжди рухався повільно – його вага 150-160 кг.

Показами очевидців, які в момент аварії були поблизу переходу, встановлено, що чоловік у момент наїзду перебував на пішохідному переході.

Суд дійшов висновку, що провина обвинуваченого повністю доведена. Також суд не вбачає можливості встановлення іспитового строку.

Прохання обвинуваченого залишити його на волі, нібито щоб отримати дохід для покриття шкоди родині загиблого, суд оцінив як лукаві. З моменту аварії минуло понад 3 роки, тож обвинувачений мав достатньо часу для відшкодування збитків, однак він цього не зробив.

Суд визнав чоловіка винним та призначив 3 роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 2 роки.

Також винуватець має виплатити вдові та сину загиблого по 300 000 грн моральної компенсації та відшкодувати 28 тисяч гривень, витрачених родиною на адвокатів.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.