ЗМІ: рфзапросила у США пів сотні віз для Лаврова та його делегації, але жодної ще не отримала

Новини, Політика

росія запросила у США 56 віз, щоб міністр закордонних справ росії Сергій Лавров та його делегація поїхала до Нью-Йорка на щорічну зустріч Генасамблеї ООН 20 вересня, але досі не отримала жодної.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на лист до генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша, з яким ознайомився Reuters.

56 віз, запрошених Москвою, потрібні, зокрема, для передової групи дипломатів для підготовки до прибуття Лаврова та його делегації.

У листі посол росії в ООН Василь Небензя сказав, що це “тривожно”, оскільки протягом останніх кількох місяців Вашингтон “постійно відмовляє у видачі в’їзних віз” низці російських громадян – делегатам на заходи ООН.

Представник Держдепартаменту сказав Reuters, що   Штати серйозно ставляться до своїх зобов’язань як країна перебування ООН і що візові записи є конфіденційними відповідно до законодавства США, тому в Держдепі  не можуть коментувати окремі випадки. Однак, представник Держдепартаменту додав, що заявки треба подавати якомога раніше, щоб забезпечити своєчасну їх обробку, і “це особливо важливо через необґрунтовані дії росії проти нашого посольства в Росії, зокрема примусове звільнення місцевих та національних співробітників з третіх країн, що серйозно обмежило наш штат і, отже, наші можливості щодо обробки віз”.

Небензя сказав, що заяви вже подано до посольства США у москві, і попросив Гутерреша “ще раз наголосити владі США, що вони мають оперативно видати запитані візи всім російським делегатам і особам, що супроводжують, у тому числі російським журналістам”.

Відповідно до “угоди про штаб-квартиру” ООН 1947 року, Сполучені Штати, як правило, зобов’язані дозволяти доступ до ООН для іноземних дипломатів. Але Вашингтон заявляє, що може відмовити у видачі віз із причин “безпеки, тероризму та зовнішньої політики”.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.