“Якщо у бійців щось несправне — нам тут боляче”: як на СТО на Прикарпатті ремонтують авто для ЗСУ (відео+фото)

Відео-новини, Новини, Політика, Суспільство

В одній з автомайстерень Надвірної, що на Франківщині, безоплатно ремонтують транспорт для українських військових. Роблять це від початку повномасштабної війни. За цей час полагодили 20 автівок та змайстрували два причепи.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Щоразу автомобілі, які відправляють на передову, заповнюють гуманітарною допомогою для військових, яку власник СТО отримує від знайомих з-за кордону.

Чому потрібно продовжувати лагодити автомобілі для бійців та як організували роботу у майстерні, читайте у репортажі Суспільного.

Майстер Іван Костей завершує ремонтувати автомобіль, який невдовзі поїде на передову.

“Я проводку роблю, щоб світло було на причепі. Після основної роботи є хвилинка і лагоджу авто на передову. Зараз важливо, щоб хто чим може, тим допомагав – це моя думка”, — каже Іван Костей.

"Якщо у бійців щось несправне — нам тут боляче": як на СТО на Прикарпатті ремонтують авто для ЗСУ
Майстер Іван Костей за роботою. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Ремонтують автомобілі для українських військових у майстерні від початку повномасштабної війни. Роблять це безкоштовно. Деталі власник станції Мирослав Гнідик здебільшого закуповує за власні гроші. Найчастіше лагодять пошкодження ходової. На СТО обслуговують як автівки, які привезли з-за кордону і планують відправляти на передову, так і обстріляний на фронті транспорт.

“І вантажні автомобілі привозили, редукції доводилося робити, потім виникла потреба легкових причепів. Технічно справний має бути транспорт, бо якщо там у них щось буде несправне, тут нам боляче”, — каже Мирослав Гнідик.

"Якщо у бійців щось несправне — нам тут боляче": як на СТО на Прикарпатті ремонтують авто для ЗСУ
Фото: Мирон Гнідик

Зремонтовані автомобілі в майстерні віддають волонтерам та військовим, які доправляють їх на фронт. Інколи машини на передову возить і Мирослав.

"Якщо у бійців щось несправне — нам тут боляче": як на СТО на Прикарпатті ремонтують авто для ЗСУ
Фото: Мирон Гнідик

“Один автомобіль, перший, який я “відігнав”, військові сказали, що він дуже багато життів врятував і до сьогодні працює”, — ділиться Мирослав Гнідик.

Цього разу причіп везтиме на фронт військовий Богдан разом з побратимами, які повертаються з відпустки на передову. Чоловік каже, на війні машини довго не служать, тож потреба у них є постійно.

"Якщо у бійців щось несправне — нам тут боляче": як на СТО на Прикарпатті ремонтують авто для ЗСУ
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

“Автомобілі – це так само розхідний матеріал, як і все інше, бо хоч дорогі, але необхідні для пересування особового складу, і вони недовговічні. Якщо автомобіль потрапляє під обстріли, то він вже ні до ремонту, ні до чого не надається. Люди дивуються: скільки можна збирати на автомобілі гроші? Але їх постійно треба”, — розповідає Богдан.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.